maanantai 9. heinäkuuta 2012

Wokkia ja kirsikoita, kiitos

Tänään pyörittelin kädessäni niin omituisen kaunista ainesosaa, että lähes pakottava tarve postata lopputulos tänne pääsi iskemään. Kyseessä oli siis substanssi nimeltä munanuudeli. Luulin että nuudeleista kaunein on vermicelli, mutta myönnän erehtyneeni. Tämä johdonpätkä päätyi siis varsin hyvän wokin kaveriksi. Tofukin sattui olemaan parasta ennen -päivän lähestymistä juhlistavassa tarjouksessa, joten siitä vähän rakennetta improvisoituun sekoitukseen. Nautittavaa jopa.
  
Teriyaki tofu wokki

150g maustamatonta tofua
sipulia
1-2 valkosipulinkynttä
1 porkkanan
½ paprikaa
½ parsakaalia
½ kukkakaalia
½ pss vihreitä pakastepapuja
cashew-pähkinöitä
oliivi öljyä paistamiseen
teriyaki-kastiketta
jauhettua inkivääriä
yksi "solmu" munanuudelia
halutessasi sweet chili-kastiketta


Pilko tofu suikaleiksi ja paista pannulla pienessä öljytilkassa. Lisää sipulit ja valkosipuli, kuori ja suikaloi porkkana. Paloittele kaalit ja laita ne nuudeliveden päälle höyryttymään. Heitä porkkanat ja paloiteltu paprika pannulle tofun ja sipulisilpun sekaan, lisää pavut ja pähkinät. Kun parsa ja -kukkakaalit ovat pehmenneet lisää ne pannulle. Lorauta joukkoon oman maun mukaan teriyaki-kastiketta ja ripottele joukkoon inkivääriä. Itse laitoin noin teelusikallisen, kyseisestä mausteesta kun pidän ja nuhaa karsastan. Kun tofu on saanut rusehtavan pinnan ja pähkinät hieman pehmenneet, siirrä pois liedeltä. Tarjoa munanuudelien ja sweet chilin kanssa.

Ai niin ja ne kirsikat! Puutarhassa siis kypsyy nyt jo kaksi puullista toivottavasti meheviksi paisuvia pieniä vihreitä ihmeitä, joista porukka maksaa 6€ litralta Porin torilla. What is this ripoff? Omia marjoja odotellessa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti